W zdrowym ciele – zdrowy duch!
Wszystko zaczęło się w pewnym sercu i duszy. Dojrzewało na Rancho Colorado – w kuchni ośrodka agroturystycznego, która choć nie tylko roślinna, ale świeża, regionalna i przygotowywana z pasją, zyskała miłośników zarówno wśród przyjezdnych gości, jak i tutejszych smakoszy z okolic Wielkopolski i Pojezierza Lubuskiego. Ktoś, kto od ponad 15 lat karmił ludzi nie tylko fantastycznymi potrawami, ale i szczęściem okraszonym pozytywnym podejściem do życia, postanowił pokazać najbliższemu światu, że dieta roślinna nie musi być ani czasochłonna, ani monotonna, ani tym bardziej mało sycąca. Ten Ktoś to Ania i zespół Fitcolorado, którzy obok fantastycznej, tradycyjnej kuchni stworzyli roślinny catering dla tych, którzy nie chcą rezygnować z życia w zgodzie z wybraną filozofią, a którym nie zawsze po drodze do kuchni.To również propozycja dla tych, którzy dążą do zmiany nawyków żywieniowych lub
potrzebują wyregulować metabolizm w oparciu o roślinną dietę oraz dla wszystkich,
którzy chcą spróbować czy taka dieta – bez nabiału i mięsa – jest dla nich.
Gotujemy z radości!
Z kuchni Fitcolorado wychodzą wyłącznie kolorowe, aromatyczne i naturalnie smaczne posiłki. Proponujemy Wam tylko to, co sprawdzone i najlepsze, co jemy my i co podajemy naszym bliskim i dzieciom. Karmimy lokalnie, a patrząc na strefę dowozu, nawet regionalnie. Dbamy o wszystkich, którzy jedzą w Fitcolorado, bo dobrze zbalansowane, regularne posiłki to podstawa zdrowego, szczęśliwego życia i uśmiechu, którym z kolei karmimy się my.- Żyjemy w harmonii ze światem i naturą – nasze menu zmienia się wraz z kolejnymi miesiącami, bazując na sezonowych produktach.
- Wspieramy lokalne gospodarstwa rolne i lokalnych dostawców.
- Z zasady nie używamy chemii, nie dodajemy do dań polepszaczy smaku czy gotowych półproduktów, ograniczamy sól i cukier, proponując zdrowsze zamienniki.
- Idea roślinnej diety jest dla nas niezwykle ważna – dania roślinne gotujemy w osobnych naczyniach.
- Do przygotowania naszych dań używamy warzyw i owoców z lokalnych, ekologicznych upraw.