Menu – catering tradycyjny
Zupy
- Rosół z makaronem – 300 ml – 10 zł
- Krem selerowy – 300 ml – 12 zł
- Krem pomidorowy z ziołami i świeżą bazylią – 300 ml -12 zł
- Żurek – 300 ml – 15 zł
- Zupa z leśnych grzybów – 300 ml -15 zł
- Barszcz czerwony – 300 ml – 10 zł
MIĘSA porcja 20zł
- De volaille z masłem i pietruszką
- Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem z serem fetą pieczone w piecu
- Roladki z piersi kurczaka z żółtym serem i pieczarkami w panierce
- Filet z piersi kurczaka z pomidorami i mozzarellą zapiekany w piecu
- Kotlet z piersi kurczaka w panierce
- Zraziki z szynki z wędzonym boczkiem i cebulką
- Pieczeń z karkówki
- Tradycyjny kotlet schabowy
- Kotlet schabowy po parysku
- Rolada zbójnicka (schab) z kapustą kiszoną i boczkiem zapiekana w piecu
- Kotlet szwajcar (schab) z szynką i żółtym serem w panierce
Dodatki – 100 g
- Ziemniaki gotowane – 100 g – 4zł
- Ziemniaki pieczone w ziołach – 100 g – 6zł
- Kluski śląskie – 100 g – 6zł
- Kluski kopytka – 100 g – 6zł
- Pyzy drożdżowe – 1 szt – 4zł
- Ryż – 100 g – 4zł
- Kasza gryczana – 100 g – 4zł
- Kasza jęczmienna – 100 g – 4zł
- Frytki – 100 g – 8zł
SURÓWKI – 100 g
- Buraczki – 100 g – 4zł
- Surówka z białej kapusty z marchewką– 100 g – 4zł
- Surówka z kiszonej kapusty – 100 g – 4zł
- Surówka z kapusty modrej z majonezem i czosnkiem – 100 g – 4zł
- Surówka z kapusty modrej na ciepło – 100 g – 4zł
- Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem i kukurydzą – 100 g – 4zł
- Surówka z marchewki – 100 g– 4zł
Sosy
- Sos pieczeniowy – 30 ml – 4zł
- Sos z leśnych grzybów – 30 ml – 6 zł
- Sos pomidorowy – 30 ml – 3 zł
MAKARONY
- Spaghetti Bolognese – 22 zł
- Spaghetti Bolognese zapiekane – 25 zł
- Carbonara – 22 zł
- Carbonara zapiekana – 25 zł
- Tagiatelle z kurczakiem, szpinakiem i parmezanem – 32 zł
- Tagiatelle z szynką parmeńską, rukolą i pomidorkami koktajlowymi – 32 zł
- Tagiatelle z krewetkami, rukolą i pomidorkami koktajlowymi – 36 zł
SAŁATKI
- Sałatka caprese – porcja – 22 zł (mozzarella, pomidor, pesto bazyliowe, świeża bazylia)
- Sałatka z tuńczykiem w sosie winegret – porcja – 25 zł (sałata lodowa lub mix sałat, tuńczyk w sosie własnym, mandarynka, prażony słonecznik, sos winegret)
- Tradycyjna sałatka jarzynowa – 100 g – 8 zł
- Sałatka z ryżem, kurczakiem i ananasem – 100 g – 10 zł (ryż gotowany, pierś z kurczaka gotowana, ananas, majonez)
- Sałatka cezar – porcja – 25 zł(sałata lodowa , grillowana pierś z kurczaka, grzanki, parmezan, sos cezar-majonez, musztarda, czosnek, biały ocet winny)
- Sałatka grecka – porcja – 25 zł (sałata lodowa lub mix salat, pomidor, ogórek, oliwki, papryka, ser feta, sos winegret)
- Sałatka gyros – porcja – 25 zł (grillowana pierś z kurczaka, cebula, papryka, kukurydza, kapusta pekińska, sos czosnkowy, ketchup)
ZIMNY I CIEPŁY BUFET
- Galaretki z kurczakiem – 1 szt – 6 zł zamówienia telefoniczne
- Szparagi (2szt) w szynce w galarecie – 1 porcja – 10 zł zamówienia telefoniczne
- Ryba(dorsz) po grecku – 100 g – 10 zł zamówienia telefoniczne
- Koszyczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem – 1 szt – 8 zł zamówienia telefoniczne
- Koszyczki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami – 1 szt – 8 zł zamówienia telefoniczne
- Koszyczki z ciasta francuskiego z warzywami – 1 szt – 8 zł zamówienia telefoniczne
- Jajka w sosie tatarskim własnego wyrobu – 1 szt – 6 zł zamówienia telefoniczne
- Bigos z mięsem, grzybami leśnymi i aromatyczną śliwką – 100 g – 10 zł