Menu – catering tradycyjny

Zupy

  • Rosół z makaronem – 300 ml – 10 zł
  • Krem selerowy – 300 ml – 12 zł
  • Krem pomidorowy – 300 ml -12 zł
  • Żurek – 300 ml – 14 zł
  • Zupa z leśnych grzybów – 300 ml -15 zł
  • Barszcz czerwony – 300 ml – 8 zł

MIĘSA porcja 15zł

  • De volaille z masłem i pietruszką
  • Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem z serem fetą pieczone w piecu
  • Roladki z piersi kurczaka z żółtym serem i pieczarkami w panierce
  • Filet z piersi kurczaka z pomidorami i mozzarellą zapiekany w piecu
  • Kotlet z piersi kurczaka w panierce
  • Zraziki z szynki z wędzonym boczkiem i cebulką
  • Pieczeń z karkówki
  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Kotlet schabowy po parysku
  • Rolada zbójnicka (schab) z kapustą kiszoną i boczkiem zapiekana w piecu
  • Kotlet szwajcar (schab) z szynką i żółtym serem w panierce

Dodatki – 100 g

  • Ziemniaki gotowane – 100 g – 4zł
  • Ziemniaki pieczone w ziołach – 100 g – 6zł
  • Kluski śląskie – 100 g – 4zł
  • Kluski kopytka – 100 g – 4zł
  • Pyzy drożdżowe – 1 szt – 4zł
  • Ryż – 100 g – 4zł
  • Kasza gryczana – 100 g – 4zł
  • Kasza jęczmienna – 100 g – 4zł
  • Frytki – 100 g – 8zł

SURÓWKI – 100 g

  • Buraczki – 100 g – 4zł
  • Surówka z białej kapusty z marchewką– 100 g – 4zł
  • Surówka z kiszonej kapusty – 100 g – 4zł
  • Surówka z kapusty modrej z majonezem i czosnkiem – 100 g – 4zł
  • Surówka z kapusty modrej na ciepło – 100 g – 4zł
  • Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem i kukurydzą – 100 g – 4zł
  • Surówka z marchewki – 100 g – 4zł

Sosy

  • Sos pieczeniowy – 30 ml – 4zł
  • Sos z leśnych grzybów – 30 ml – 6 zł
  • Sos pomidorowy – 30 ml – 3 zł

MAKARONY

  • Spaghetti Bolognese – 18 zł
  • Spaghetti Bolognese zapiekane – 20 zł
  • Carbonara – 18 zł
  • Carbonara zapiekana – 20 zł
  • Tagiatelle z kurczakiem, szpinakiem i parmezanem – 24 zł
  • Tagiatelle z szynką parmeńską, rukolą i pomidorkami koktajlowymi – 26 zł
  • Tagiatelle z krewetkami, rukolą i pomidorkami koktajlowymi – 28 zł

SAŁATKI

  • Sałatka caprese – porcja – 15 zł (mozzarella, pomidor, pesto bazyliowe,świeża bazylia)
  • -Sałatka z tuńczykiem w sosie winegret – porcja– 15 zł (sałata lodowa lub mix sałat, tuńczyk w sosie własnym, mandarynka, prażony słonecznik, sos winegret)
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa – 100 g – 5 zł
  • Sałatka z ryżem, kurczakiem i ananasem – 100 g – 5 zł (ryż gotowany, pierś z kurczaka gotowana, ananas, majonez)
  • Sałatka cezar – porcja – 20 zł(sałata lodowa , grillowana pierś z kurczaka, grzanki, parmezan, sos cezar-majonez, musztarda, czosnek, biały ocet winny)
  • Sałatka grecka – porcja – 18 zł (sałata lodowa lub mix salat, pomidor, ogórek, oliwki, papryka, ser feta, sos winegret)
  • Sałatka gyros – porcja – 20 zł(grillowana pierś z kurczaka, cebula, papryka, kukurydza, kapusta pekińska, sos czosnkowy,ketchup)

ZIMNY I CIEPŁY BUFET

  • Galaretki z kurczakiem – 1 szt – 5 zł
  • Szparagi (2 szt) w szynce w galarecie – 1 porcja – 5 zł
  • Ryba(dorsz) po grecku – 100 g – 5 zł
  • Koszyczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem – 1 szt – 5 zł
  • Koszyczki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami leśnymi – 1 szt – 5 zł
  • Koszyczki z ciasta francuskiego z warzywami – 1 szt – 5 zł
  • Jajka w sosie tatarskim własnego wyrobu – 1 szt – 5 zł
  • Bigos z mięsem, grzybami leśnymi i aromatyczną śliwką – 100 g – 5 zł